Як правильно годувати дитину в осінній сезон?

Осінь, напевно, — найсприятливіший період для того, щоб збагатити організм дитини корисними речовинами: вітамінами і мікроелементами.
Адже восени урожай тільки недавно зібраний, овочі і фрукти можна їсти свіжими, і в них ще збереглися всі вітаміни — це зовсім не ті фрукти та овочі, до які долежали до весни і все ще здаються свіжими.
Осінні фрукти та овочі — справжнє джерело користі для організму підростаючого малюка. Як же правильно годувати дитину перед настанням холодів? Насамперед, правильно і різноманітно.1) Для того щоб наситити організм усім корисним, потрібно вживати різні овочі і фрукти, тільки тоді організм отримає повний набір вітамінів і корисних речовин. Наприклад, гарбузове містять багато міді і калію — так що намагайтеся їсти побільше кабачків та патисонів, що заповнити запаси цих речовин.
2) Колосальна підтримка для імунної системи — вітаміни групи В. Краса цієї групи вітамінів ще й у тому, що вони міститися в самих звичайних продуктах, які ми їмо кожен день і можемо купити за помірною ціною. Картопля моркву і практично всі бобові містять багато вітаміну В. Традиційний салат — «Вінегрет», виявляється, дуже корисний.
Хоча, безперечно, щоб отримати більшу кількість вітамінів, не варто піддавати овочі сильної термічній обробці. Більш корисно робити фреші або їсти овочі свіжими (звичайно ті, які можливо з’їсти свіжими), для поліпшення смаку корисно додати мед.
3) Морква — невичерпне джерело вітаміну А, який володіє і загальнозміцнюючим, і ранозагоювальну, і антисептичну дію. Свіжовичавлений морквяний сік — ідеальна добавка до сніданку. Крім самого коренеплоду, можна з успіхом використовувати в їжу листя моркви, перемішавши подрібнені листочки з іншими прянощами.
4) І, звичайно ж, в осінньо-зимовий період не обійтися без вітаміну С. Не дарма зимову пору і Новорічні свята неможливо уявити собі без апельсинів і мандаринів і лимонів. Вони наші вірні захисники в боротьбі з застудою і вірусами. Але ще більше цього вітаміну в солодкому перці й квашеній капусті.
Так що традиційні вітчизняні овочі можуть принести набагато більше користі, ніж заморські фрукти. Головне, пам’ятати про те, то цей вітамін «вибагливий» — він руйнується при тривалій термічній обробці.

Джерело: http://lcc.com.ua/